UllaSavola Perheiden hyvinvointi ja koulutus maamme talouden rakennuspilarit!

Kohti parempaa arkea!

Kohti parempaa arkea!

Olen jäsenvaaliehdokkaana ensi viikonloppuna järjestettävissä Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin eduskuntavaaliehdokkaiden esivaalissa. Tärkeimmät teemani ovat lapsiperheiden hyvinvointi,vanhusten hyvä hoiva ja maanviljelijöiden aseman turvaaminen sekä alueemme elinvoiman kehittäminen. Koulutuksen laadun ja saatavuuden varmistaminen alueellamme on myös lähellä sydäntäni.

Tulevalla hallituskaudella perhevapaauudistus tulee olemaan keskiössä. Sitä haluaisin olla tekemässä ja kantaa siinä oman korteni kekoon. Haluan, että kaikki päivähoitomuodot turvataan kotihoito mukaan lukien. Toivon, että perheet itse saavat päättää, mikä on heille sopiva hoitomuoto. Päiväkodissa ryhmäkokoja ei saa kasvattaa liian suuriksi ja kotihoidontuki tulee säilyttää, jotta äiti tai isä voi halutessaan hoitaa lapsia kotona kolmevuotiaaksi asti.

Lastensuojelukustannukset ovat viime vuosina kasvaneet jatkuvasti. Lapsiperheiden kotipalvelua tulee rohkeasti lisätä ja auttaa perheitä ajoissa suoraan kotiin erityisesti pikkulapsivaiheessa. Kodit tarvitsevat auttavia käsiä ja arjen apua. Myös vanhusten kotipalveluun pitäisi lisätä resursseja. Varhainen apu toisi iloa ja turvaa perheille ja myös vanhuksille. Riittävä ennaltaehkäisevä kotiapu on myös edullisinta.

Syntyvyydestä olen todella huolissani. Suomessa syntyy enää 1,49 lasta/nainen ja väestön luonnollinen uusiutumistaso on 2,1 lasta/ nainen. Suomalaisten lapsilukutoive on 2,44 lasta/nainen. Mielestäni nyt tulisi rohkeasti joko nostaa lapsilisiä tai ottaa käyttöön lapsivähennys verotuksessa. Myös erilaiset osa-aikatyöllistymisen mahdollisuudet lisäisivät perheiden hyvinvointia ja ja tasaisivat toimeentuloa.

Maanviljelijöiden ahdinko ja toimeentulo mietityttävät myös minua. Luopumistuen lakkauttaminen vaikeuttaa sukupolvenvaihdoksia maatiloilla. Maidon tuottajahintaan tulisi saada järkevä korotus, joka kohdentuisi maanviljelijöille. Ruuan kotimaisuusastetta julkisissa hankinnoissa on myös lisättävä.Lomituspalveluja on järjestettävä maanviljelijöille riittävästi ja siitä ei saa tulla liikaa kustannuksia heille itselleen. Hyvinvoiva maanviljelijä jaksaa uurastaa ja kehittää maatilaansa ja tuotantoaan. Heidän parempi arki turvaa meidän kotimaista ruuantuotantoa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat